Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για τη Γάζα

Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για τη Γάζα

«Δεκάδες χιλιάδες» άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο απευθύνοντας έκκληση για τον τερματισμό των βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού στη Γάζα, ανακοίνωσε η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και η οργάνωση Stop the War (Σταματήστε τον Πόλεμο), δύο από τις ενώσεις που οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις.

Η διαδήλωση που οργανώθηκε μετά το κάλεσμα 7 ενώσεων μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Stop the War, Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ή το Islamic Forum of Europe (Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης), ξεκίνησε το μεσημέρι μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια έως την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συνοικία του Κένσινγκτον, στα δυτικά της πρωτεύουσας.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή συλλήψεις διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία, που δεν θέλησε να δώσει επίσημο απολογισμό της συμμετοχής.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι δύο νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για την Τρίτη στις 19:30 ώρα Ελλάδας μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο και το επόμενο Σάββατο στο Γουάιτχολ, τη συνοικία όπου βρίσκονται τα υπουργεία.

Η οργάνωση διευκρίνισε στο λογαριασμό της στο Facebook ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι» διαδήλωσαν στο Λονδίνο «για την ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και μία ελεύθερη Παλαιστίνη». Η οργάνωση Stop the War επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε «δεκάδες χιλιάδες» σύμφωνα με το επίσημο λογαριασμό της Twitter.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό όπου κανείς μπορούσε να διαβάσει τα συνθήματα «Σταματήστε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα», «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη», «Γάζα, σταματήστε τη σφαγή». Πολλοί από το πλήθος κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης.

Ο κόσμος φώναζε συνθήματα «Ελευθερώστε, ελευθερώστε την Παλαιστίνη», «Ντέιβιντ Κάμερον, ντροπή σε εσένα», «Γάζα, Γάζα μην κλαις, εμείς δεν θα σε αφήσουμε να πέσεις».

«Η διαδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα στην χώρα μας θα δώσει την ευκαιρία στους Βρετανούς στο σύνολο της χώρας να πουν «αρκετά»: η πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ και η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών πρέπει να σταματήσουν τώρα» δήλωσε μία εκ των διοργανωτριών, η Σάρα Κόλμπορν, διευθύντρια της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ