Επικοινωνία Πούτιν-Ομπάμα για την συντριβή του Boeing

Επικοινωνία Πούτιν-Ομπάμα για την συντριβή του Boeing

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας σήμερα για την συντριβή του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να έχουν σήμερα μια συνομιλία για την κατάσταση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστή η είδηση της συντριβής του Μπόινγκ 777.

«Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για μια πληροφορία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έφτασε λίγο πριν την τηλεφωνική τους συνομιλία και η οποία ανέφερε ότι ένα μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Εξάλλου ο Ομπάμα ζήτησε από ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους να παραμείνουν σε στενή επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Ομπάμα και ο Πούτιν στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αναφέρθηκαν στις νέες αμερικανικές κυρώσεις που επέβαλε χθες Τετάρτη η Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας εξαιτίας του ρόλου τους στην ουκρανική κρίση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ