Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη Μαζιώτη

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη Μαζιώτη

Αναφορές σήμερα στο γερμανόφωνο τύπο για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Το Focus γράφει: «Ο Μαζιώτης ήταν με μια ομάδα γνωστών ή φίλων καθ’ οδόν, όταν έπεσε στην αντίληψη ενός αστυνομικού. Ο αστυνομικός ήθελε να ελέγξει τον τρομοκράτη, ο οποίος φορούσε περούκα. Η μεταμφίεση μέσα στο καλοκαίρι κίνησε τις υποψίες του αστυνομικού, ο οποίος στην πραγματικότητα είχε αποστολή να ελέγξει το παρεμπόριο.»

«Πυροβολισμοί σε εμπορικό δρόμο» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, η οποία υπενθυμίζει μια ακόμα επίθεση:

«Ο Μαζιώτης φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση στην οικία του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα στις 30 Δεκεμβρίου του 2013. Στην επίθεση με τα καλάσνικοφ δεν τραυματίστηκε κανείς. Σφαίρες όμως χτύπησαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Στις πιο γνωστές τρομοκρατικές τους επιθέσεις ανήκουν οι επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας το 2003 και το 2009, μια επίθεση εναντίον του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα, όπου μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά».

Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung επιγράφει το ρεπορτάζ της «Συνελήφθη τρομοκράτης στην Αθήνα». Η εφημερίδα σημειώνει:

«Ο Μαζιώτης ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες. Ήδη πριν από μερικές μέρες είχε γίνει μεγάλη επιχείρηση αναζήτησής του. Ο Μαζιώτης ήταν ιδρυτικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Επαναστατικός Αγώνας’, ο οποίος ανάμεσα στο 2003 και στο 2009 διέπραξε δεκαπέντε τρομοκρατικές ενέργειες, ανάμεσα σε άλλες και στην αμερικάνικη πρεσβεία, σε υπουργεία, σε τράπεζες, σε ένα δικαστήριο και σε ένα αστυνομικό τμήμα. Τον Απρίλιο του 2010 συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του».

 

Πηγή: DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ