Φιλιππίνες -Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα

Φιλιππίνες -Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα

Χιλιάδες άνθρωποι στις Φιλιππίνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τρίτη τις εστίες του καθώς ο ισχυρότερος τυφώνας φέτος έπληξε τη χώρα, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να υπάρξουν μεγάλης διάρκειας διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Πολλές περιοχές της χώρας δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ανακάμψουν μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν πέρυσι, ο οποίος παρέλυσε μεγάλο μέρος της χώρας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 6.100 άνθρωποι και χιλιάδες να μείνουν άστεγοι.

Ο τυφώνας Ράμασουν, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ ανέμων 130 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές του φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα, προσέγγισε το νησί Ράπου-Ράπου στην ανατολική επαρχία της Αλμπέι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των Φιλιππίνων.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει πάνω από την πρωτεύουσα περίπου στις 07:00 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πραγματικά έχουμε χτυπηθεί σφόδρα», δήλωσε ο Τζόι Σαλσέντα, κυβερνήτης της επαρχίας Αλμπέι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόστος των ζημιών αναμένεται να είναι υψηλό, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν θύματα.

Χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας αυτής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξέδωσαν σήμα κινδύνου για πιθανές κατολισθήσεις.

Ο Ράμασουν είναι ο πρώτος τυφώνας που απειλεί τη χώρα μετά το καταστροφικό ξέσπασμα του υπέρ-τυφώνα Χαϊγιάν της κατηγορίας 5, ο οποίος πέρυσι σάρωσε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ