Σταϊνμάγιερ: Θα απαιτήσω σεβασμό από τον Κέρι

Σταϊνμάγιερ: Θα απαιτήσω σεβασμό από τον Κέρι

Η απόφαση της Γερμανίας να ζητήσει από τον σταθμάρχη της CIA στο Βερολίνο να εγκαταλείψει τη χώρα ήταν μια αρμόζουσα, αναπόφευκτη απάντηση μετά τις νέες κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν το Βερολίνο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, προσθέτοντας πως θα απαιτήσει “σεβασμό” από τις ΗΠΑ, όταν συναντηθεί το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

“Η απόφασή μας να ζητήσουμε από τον αντιπρόσωπο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τη Γερμανία είναι η σωστή απόφαση, ένα απαραίτητο βήμα και μια αρμόζουσα αντίδραση στη ρήξη της εμπιστοσύνης που υπήρξε”, δήλωσε ο Σταϊνμάγιερ προς δημοσιογράφους.

“Η ανάληψη δράσης ήταν αναπόφευκτη, κατά την άποψή μου. Χρειαζόμαστε και περιμένουμε μια σχέση που να βασίζεται όχι μόνο στην εμπιστοσύνη, αλλά και στον αμοιβαίο σεβασμό”, τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μια ισχυρή διατλαντική σύμπραξη είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα, δεδομένων των διεθνών κρίσεων, και πως θα δηλώσει στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη, ότι η Γερμανία επιθυμεί να αναβιώσει αυτή τη σύμπραξη στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. “Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή, κατά την άποψή μου, από τη σχέση μας με τις ΗΠΑ”, τόνισε πάντως.

 

Διαβάστε επίσης:

FAZ: ΗΠΑ-Γερμανία στα πρόθυρα διπλωματικού πολέμου

Σόιμπλε: Η αξιοθρήνητη βλακεία των ΗΠΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ