Έκκληση του Ομπάμα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Έκκληση του Ομπάμα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε και τις δύο πλευρές της κλιμακούμενης παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην ενεργούν υπό το πνεύμα της εκδίκησης, σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί αύριο στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

“Σε αυτή την επικίνδυνη στιγμή, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να προστατεύσουν τους αθώους και να ενεργήσουν κατά τρόπο λογικό και μετρημένο, όχι με κίνητρο την εκδίκηση και τα αντίποινα… Και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι έτοιμες να δεχθούν να πάρουν ρίσκα για την ειρήνη γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με αποσπάσματα του άρθρου.

Η Ιορδανία απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της “βάρβαρης επίθεσης” του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ισραηλινή αεροπορική επιχείρηση έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 20 Παλαιστινίων από χθες.

Η Ιορδανία καταδικάζει την στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ζητεί τον άμεσο τερματισμό της, προειδοποιεί δε για τις συνέπειες αυτής της “βάρβαρης επίθεσης”, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της ιορδανικής κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι.

“Η Ιορδανία ζητεί από το Ισραήλ να σταματήσει κάθε είδος κλιμάκωσης. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει ενεργητικά για να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση… Οι ισραηλινές ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τορπιλίζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, η ισραηλινή αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 430 επιδρομές κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας , ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Χθες, η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση σε αντίποινα ρουκετών κατά της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ. Σήμερα το πρωί, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του Τελ Αβίβ και των περιχώρων του και αναχαιτίσθηκαν από το σύστημα “Σιδηρούς Θόλος”, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης μετά τη δολοφονία τριών ισραηλινών, και στη συνέχεια ενός Παλαιστίνιου εφήβου, έχουν σκοτωθεί 28 Παλαιστίνιοι.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ