Οι διακοπές των βουλευτών στις χώρες της Ευρώπης

Οι διακοπές των βουλευτών στις χώρες της Ευρώπης

 

Σε ποια χώρα της Ευρώπης οι βουλευτές απολαμβάνουν περισσότερες ημέρες διακοπών και σε ποια λιγότερες;

Η θερινή παύση των εργασιών των Κοινοβουλίων της Γηραιάς Ηπείρου αποτελεί πλέον παράδοση. Η κάθε χώρα όμως την ακολουθεί με τους δικούς της κανόνες και με κριτήρια που σχετίζονται με το κλίμα, την περίοδο που κλείνουν τα σχολεία, τους ρυθμούς της ζωής των πολλών, απλών ανθρώπων.

Οι πολιτικοί από τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απολαμβάνουν περισσότερες ημέρες καλοκαιρινών διακοπών είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2013 είχαν στη διάθεσή τους 34 ημέρες για να ξεκουραστούν. Οι σκανδιναβοί συνάδελφοί τους απείχαν από τα καθήκοντά τους για διάστημα από 24 έως 29 ημέρες, ενώ οι μεσογειακοί Ιταλοί αρκέστηκαν σε 32 ημέρες.

Φέτος, η Βουλή των Λόρδων στη Βρετανία θα σταματήσει τις εργασίες της 70 ημέρες, ενώ 41 ημέρες θα παραμένει κλειστή η Βουλή των Κοινοτήτων. Η γερμανική Μπούντεσταγκ θα κλείσει 34 ημέρες και το Κοινοβούλιο της Ιταλίας δεν θα συνεδριάσει για 31 ημέρες. Όσο για την Ελλάδα, 123 ημέρες η Βουλή λειτουργεί με θερινά τμήματα.

Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το προηγούμενο καλοκαίρι έκλεισε τις πύλες του στις 17 Ιουλίου και άνοιξε ξανά στις 29 Αυγούστου. 

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ