Κροίσος βουλευτής φοβάται μήπως τον παρακολουθούν

Κροίσος βουλευτής φοβάται μήπως τον παρακολουθούν

Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ -που εκλέχτηκε στην αυστραλιανή ομοσπονδιακή Γερουσία στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου-, χρησιμοποιεί δικούς του ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να μην μπορεί η μυστική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της χώρας (ASIO) να τον… παρακολουθεί!

Πριν ένα χρόνο, ο αμφιλεγόμενος Αυστραλός μεγιστάνας του εξορυκτικού τομέα, είχε δηλώσει ότι τον «παρακολουθεί» και η αμερικανική… CIA, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς σχολιαστές να τον κριτικάρουν και να ισχυριστούν ότι είναι «παρανοϊκός» με αυτό το θέμα.

Στην τελευταία δήλωσή του, απάντησε αμέσως εκπρόσωπος του ASIO τονίζοντας ότι η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας δεν παρακολουθεί, ούτε έχει την πρόθεση να παρακολουθήσει στο μέλλον ούτε τον ίδιο ούτε τους συνεργάτες του.

Ο αμφιλεγόμενος βουλευτής του Κουίνσλαντ αρνήθηκε να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα και τους υπολογιστές της Βουλής και έφερε τους δικούς του, από τους οποίους «δεν μπορεί κανείς να υποκλέπτει πληροφορίες» όπως ισχυρίστηκε.

Παράλληλα αρνήθηκε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο που παρέχεται δωρεάν σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου και πληρώνεται από τους φορολογούμενους.

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί πήρε τις πιο πάνω αποφάσεις είπε ότι οι μυστικές υπηρεσίες συνήθως παρακολουθούν άτομα, όπως ο ίδιος, που παρεμβαίνουν και… «δημιουργούν εθνική πολιτική»!

Το ASIO αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως ανάγκη να παρακολουθεί τις πολιτικές δραστηριότητες του Κλάιβ Πάλμερ, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, ο Πάλμερ είπε ότι το ίδιο το ASIO είχε παραδεχτεί στη δεκαετία του 1980 ότι παρακολουθεί τους 100 πιο πλούσιους Αυστραλούς πολίτες. Στον πιο πάνω ισχυρισμό το ASIO απάντησε ότι η σχετική νομοθεσία που καθορίζει τη λειτουργία του δεν προβλέπει την παρακολούθηση πολιτών, γιατί είναι πλούσιοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ