Ινδία-Η κυβέρνηση στοχεύει σε μεγάλες πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων

Ινδία-Η κυβέρνηση στοχεύει σε μεγάλες πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων

Η νέα κυβέρνηση της Ινδίας θα επιδιώξει να αυξήσει στο ποσό ρεκόρ των 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων ανέφερε μια ανώτερη κυβερνητική πηγή. Η ινδική κυβέρνηση με αυτό προσδοκά στην ενίσχυση των οικονομικών του κράτους και στην αγορά χρόνου για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να αναβιώσει η εξαιρετικά αδύναμη οικονομία της χώρας.

Ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να φθάσει και τα 700 δισεκατομμύρια ρουπίες, που είναι σχεδόν ίση με το σύνολο των εσόδων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών. Με τον προϋπολογισμό που αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι ελπίζει ότι θα ξεκινήσει την ανάπτυξη και θα συμβάλει στην απασχόληση.

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει προσεγγίσει διάφορα υπουργεία για την αύξηση του στόχου εκποίησης», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος με άμεση γνώση της διαδικασίας του προϋπολογισμού. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συγκεντρώσει έσοδα από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 569 δισεκατομμυρίων ρουπίων (9,5 δισ. δολ.). Η 63χρονος πρωθυπουργός που κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Μαΐου έχει κάνει ένα αποφασιστικό ξεκίνημα με την κατάρτιση ενός εκσυγχρονιστικού υπουργικού συμβουλίου και εγκρίνοντας πληθώρα έργων υποδομής

Εν τούτοις η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της χαμηλής ανάπτυξης και του υψηλού πληθωρισμού. Παρά τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς του 1991 η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας παραμένει εκτός ορίων για τους ξένους επενδυτές. Ο Μόδι θέλει να ανοίξει τις βιομηχανίες όπως η αμυντική αλλά και να πωλήσει την κρατική πλειοψηφική συμμετοχή σε δημόσιες επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι ανταγωνιστικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: en.wikipedia.org

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ