ΦΩΤΟ-Οι έξι πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο

ΦΩΤΟ-Οι έξι πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο

Όταν μας έρχεται στο μυαλό μια παραλία σκεφτόμαστε όμορφα τοπία, τις ώρες χαλάρωσης που έχουμε ανάγκη για να επιστρέψουμε αναζωογονημένοι στην καθημερινότητα ή ακόμα και στιγμές διασκέδασης.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα. Είτε εξαιτίας της ρύπανσης είτε λόγω της άγριας ζωής, πολλές παραλίες ανά τον κόσμο δεν είναι ο προορισμός που θα περιμέναμε.

Η ιστοσελίδα care2 επέλεξε τις έξι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου και μας τις παρουσιάζει.

1. Monument Beach, Φλόριντα, ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων των ΗΠΑ (Natural Resources Defense Council-NRDC), η παραλία Monument Beach στη Φλόριντα είναι μία από τις πλέον μολυσμένες στη χώρα. Τρία στα τέσσερα δείγματα νερού περιέχουν ρυπαντές σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα εθνικά επίπεδα ασφαλείας. Η παραλία που βρίσκεται στην Κομητεία Γκαλφ της Φλόριντα ελέγχεται από τις τοπικές Αρχές μόλις δύο φορές μηνιαίως.

2. Volusia & Brevard County Beaches, Φλόριντα, ΗΠΑ

Στις παραλίες Brevard County και Volusia County στην κεντρική ακτή της Πολιτείας της Φλόριντα  έχουν καταγραφεί επιθέσεις καρχαριών συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη ακτογραμμή στον κόσμο. Για παράδειγμα από τις 80 επιθέσεις καρχαριών που καταγράφηκαν το 2012 παγκοσμίως, το ένα πέμπτο σημειώθηκε σε αυτές τις παραλίες.

3. Marina Beach, Τσεννάι, Ινδία

Παρότι η παραλία έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και η θάλασσα σε βούρκο, οι κάτοικοι της περιοχής την επιλέγουν συχνά για τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου, όπως και οι τοπικοί αλιείς για να ψαρέψουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες παραλίες στην Ινδία, το Μπανγκλαντές και άλλες χώρες της Ασίας μετατρέπονται κυριολεκτικά σε νεκροταφεία ποντοπόρων πλοίων, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε έλληνες πλοιοκτήτες.

4. Βόρεια Περιοχή και Κουήνσλαντ, Αυστραλία

Παρότι οι καρχαρίες έχουν το όνομα ως η μεγαλύτερη απειλή για τους λουόμενους, σε πολλές παραλίες της Αυστραλίας ο κίνδυνος ακούει στο όνομα μέδουσες ή στα συγγενικά τους είδη.

Τα τοξικά πλάσματα, που ευνοούνται από τα θερμότερα νερά που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή, κυριολεκτικά κατακλύζουν ολόκληρες παραλίες στη βόρεια Αυστραλία και καταφέρνουν χιλιάδες τσιμπήματα, πολλά εκ των οποίων μοιραία.

5. Hanakapiai Beach, Χαβάη

Η παραλία αυτή βρίσκεται στην απομακρυσμένη ακτή Ναπάλι, της νήσου Καουάι του συμπλέγματος της Χαβάης. Η παραλία αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τους λουόμενους λόγω των ισχυρών ρευμάτων και των κυμάτων που έχουν παρασύρει δεκάδες επισκέπτες.

Εάν παρασυρθείς στην ανοιχτή θάλασσα δύσκολα θα επιστρέψεις στην ακτή καθώς το επόμενο ασφαλές απάγκιο βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Παρά την υψηλή επικινδυνότητα, η εν λόγω παραλία παραμένει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

6. Ατόλη Μπικίνι, Νησιά Μάρσαλ

Τα νησιά Μάρσαλ στο Νότιο Ειρηνικό  Ωκεανό μπορεί να μαγνητίζουν το βλέμμα με τη φυσική τους ομορφιά, ωστόσο έγιναν γνωστά για τις 20 και πλέον δοκιμές πυρηνικών όπλων που έλαβαν χώρα στην περιοχή κατά τις δεκαετίες του 1940 και του 1950.

Παρότι, οι επισκέπτες που μένουν για μικρό χρονικό διάστημα θεωρητικά δεν κινδυνεύουν, η ραδιενέργεια επηρεάζει ακόμα τις καλλιέργειες τροφίμων, ενώ και η θάλασσα βρίθει καρχαριών.

Για αυτό Αιγαίο και πάλι Αιγαίο.

 

Πηγή: Econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ