20 νεκροί στην Ινδία από κατάρρευση κτιρίου

20 νεκροί στην Ινδία από κατάρρευση κτιρίου

Σε 20 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου στην νότια Ινδία, ενώ δεκάδες άλλοι μπορεί να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το 11ώροφο κτίριο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη Τσενάι (Μαντράς), στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, στη νότια Ινδία, κατέρρευσε το Σάββατο το βράδυ έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Την ίδια ημέρα, ένα άλλο κτίριο κατέρρευσε στο Νέο Δελχί, προκαλώντας τον θάνατο 10 ανθρώπων.

Για άλλη μια φορά οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη στην κακή ποιότητα των κατασκευαστικών υλικών και των οικοδομικών εργασιών.

“Σαράντα τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, 23 νεκροί και 20 επιζώντες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καρούνα Σάγκαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας του Ταμίλ Ναντού. “Περίπου 30 ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια, αλλά δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους”, πρόσθεσε.

Περισσότερες από 30 ώρες μετά το δυστύχημα, 2 άνθρωποι ανασύρθηκαν σήμερα ζωντανοί από τα συντρίμμια του. Μεταξύ αυτών βρισκόταν μια γυναίκα που εργαζόταν στην κατασκευή του κτιρίου.

Οι καταρρεύσεις πολυκατοικιών είναι ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά στην Ινδία λόγω των χαλαρών κανονιστικών ρυθμίσεων για τις οικοδομές και της μεγάλης ζήτησης για φθηνές κατοικίες. Αυτή ωθεί τους εργολάβους να χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά και να προσθέτουν διαδοχικούς ορόφους χωρίς άδεια σε πολυκατοικίες που έχουν ήδη κατασκευάσει.

Στην αρχή της φετινής χρονιάς, περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε μια πολυκατοικία στο κρατίδιο της Γκόα, στη δυτική Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ινδία-9 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου

10 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στο Νέο Δελχί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ