Αθώος δηλώνει ο Αχμέντ Κατάλα

Αθώος δηλώνει ο Αχμέντ Κατάλα

Ένας από τους φερόμενους ως κύριους υπόπτους στην επίθεση που έλαβε χώρα στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, δήλωσε το Σάββατο αθώος στις κατηγορίες, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον.

Ο Αχμέντ Άμπου Κατάλα, ιδρυτής της λιβυκής ισλαμιστικής οργάνωσης, Άνσαρ αλ-Σαρία, κατηγορείται για το θάνατο του πρέσβη των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Στίβενς και τριών ακόμα Αμερικάνων οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Εάν κριθεί ένοχος, ο Κατάλα πιθανόν αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

«Τώρα που ο Αχμέντ Άμπου Κατάλα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έρθει αντιμέτωπος με το δικό μας δικαστικό σύστημα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ. «Θα αποδείξουμε, πέρα από κάθε λογική αμφιβολία, το ρόλο που διαδραμάτισε ο ύποπτος στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις γενναίοι Αμερικανοί στη Βεγγάζη».

Ο Κατάλα συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες στη Λιβύη από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και παραδόθηκε στις ΗΠΑ πάνω σε ένα σκάφος του Ναυτικού. Από εκεί μεταφέρθηκε μέσω ελικοπτέρου στην Ουάσινγκτον το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ