Κάμερον: Ακατάλληλος για την προεδρία ο Γιούνκερ

Κάμερον: Ακατάλληλος για την προεδρία ο Γιούνκερ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι “ακατάλληλο πρόσωπο” για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επανέλαβε και σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την οποία η υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου αναμένεται να εγκριθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ένωσης.

Ο Γιούνκερ “δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για το θεσμό αυτόν”, επέμεινε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας χθες, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο φεντεραλιστικό όραμα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε τους εταίρους του ότι οι σημερινές συνομιλίες θα είναι “σκληρές”, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν και πάλι χθες την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, “έναν έμπειρο πολιτικό άνδρα”, σύμφωνα με τη Δανή Πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.

Για το Σουηδό Πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ, “πρόκειται για την ισορροπία ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς”, ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και δεν είναι θέμα προσώπων. “Ο κ. Γιούνκερ είναι το πρόσωπο που μπορεί να εκλεγεί”, είπε.

“Μπορούμε να κατανοήσουμε τη βρετανική θέση και είναι σεβαστή από τη δική τους οπτική γωνία, αλλά δεν μπορούν μόνοι τους να μπλοκάρουν τις 26 ή 27 χώρες που συμφωνούν”, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο Ντι Ρούπο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κάμερον στη μάχη εναντίον του Γιούνκερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ