Μεγάλο χτύπημα κατά της μαφίας

Μεγάλο χτύπημα κατά της μαφίας

Η αστυνομία της Ιταλίας συνέλαβε σήμερα 54 πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι είναι μέλη της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, και κατέσχεσε πόρους αξίας 25 εκατ. ευρώ σε μια επιχείρηση εθνικής εμβέλειας εναντίον μιας από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα αυτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένη εμπορία ναρκωτικών και όπλων. Οι αρχές ανέφεραν πως έλεγχαν επίσης γραφεία στοιχημάτων και κλινικές στην περιοχή της Καλαβρίας, στη Ρώμη και στην Ούμπρια.

«Οι έρευνες διήρκεσαν δύο χρόνια: πλησιάσαμε αυτούς τους γκάνγκστερ, ρίξαμε φως στις παράνομες δραστηριότητες της οικογένειας του οργανωμένου εγκλήματος Μόλε απο το Τζόγια Τάουρο, μια από τις πιο επικίνδυνες και τις πιο ισχυρές», δήλωσε ο Μάριο Παρέντε, ανώτερος αξιωματικός των Καραμπινιέρων, στο πρακτορείο ειδήσεων adnkronos.

Η επιχείρηση αυτή έγινε τρεις ημέρες αφού ο Πάπας Φραγκίσκος εξαπέλυσε μια δίχως προηγούμενο επίθεση εναντίον των μαφιόζων. «Είναι αφορισμένοι», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Καλαβρία, περιγράφοντας τη Ντράνγκετα ως μια μορφή «σατανισμού και περιφρόνησης για το κοινό καλό».

Η Ντράνγκετα —τα μέλη της οποίας είναι παραδοσιακά βαθιά θρησκευόμενα— θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο και διαθέτει διασυνδέσεις που φθάνουν ως τη βόρεια Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε ότι η επιχείρηση αυτή σηματοδοτεί «άλλο ένα πλήγμα» που καταφέρθηκε στο οργανωμένο έγκλημα στη χώρα, έπειτα από μια επιχείρηση της αστυνομίας η οποία διεξήχθη χθες Δευτέρα στο Παλέρμο. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης εκδόθηκαν 95 εντάλματα σύλληψης της Μαφίας της Σικελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ