• Μέρκελ: Όχι σε χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

  1:50 μμ, Δευτέρα 23 Ιουν 2014 1:50 μμ, Δευτέρα 23 Ιουν 2014

  Μέρκελ: Όχι σε χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

  H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild.

  Σε συνάντηση που είχε χθες με τους χριστιανοδημοκράτες/χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) επικεφαλής των Κ.Ο. των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, τον επικεφαλής της Κ. Ο. των CDU/CSU στο γερμανικό κοινοβούλιο Φ. Κάουντερ, καθώς και τον επικεφαλής των Γερμανών ευρωβουλευτών των δύο χριστιανικών κομμάτων Χ. Ρόιλ, η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας.

  Τα εν λόγω σχέδια των ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι καταδικασμένα να αποτύχουν και δεν αποτελούν θέση της γερμανικής κυβέρνησης, φέρεται να διαβεβαίωσε η καγκελάριος τους συνομιλητές της στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο του Βερολίνου. Ας σημειωθεί ότι σε μίνι συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Παρίσι, οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ μιας πιο ευέλικτης ερμηνείας των κανονισμών του Συμφώνου Σταθερότητας.

  Παράλληλα, η κ. Μέρκελ αποσαφήνισε ότι και ο νέος επίτροπος της Γερμανίας θα πρέπει να προέρχεται από τις τάξεις των χριστιανικών κομμάτων, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι ο χριστιανοδημοκράτης Γκίντερ Έτινγκερ, νυν επίτροπος για θέματα Ενέργειας, θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενδεχόμενες παραχωρήσεις έναντι των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών σε αυτό το θέμα θα προκαλούσαν δυσθυμία στην κομματική βάση, τόνισαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, κάτι με το οποίο φέρεται να συμφώνησε και η καγκελάριος, σύμφωνα με την Bild.

  Πηγή: DW/bild.de

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα