Απεργία στο αεροδρόμιο του Ρίο

Απεργία στο αεροδρόμιο του Ρίο

Το συνδικάτο του προσωπικού εδάφους των τριών αεροδρομίων στο Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε την έναρξη 24ωρης απεργίας από την Τετάρτη το βράδυ, που όμως σύμφωνα με τις αναφορές θα έχει μικρή συμμετοχή και θα επηρεάσει μόλις το 20% των εργαζομένων.

Απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών του, το συνδικάτο Inter Simarj αποφάσισε την 24ωρη απεργία και ενώ χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στη Βραζιλία ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, με τον αγώνα της Βραζιλίας με την Κροατία στο Σάο Πάολο.

«Μετά από εννέα μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων και λόγω της αδιαλλαξίας των οργανώσεων των εργοδοτών, η ένωση του προσωπικού εδάφους της πόλης του Ρίο επιβεβαιώνει την έναρξη της απεργίας από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο Σάντος Ντουμόντι που εκτελεί εσωτερικές πτήσεις, στο αεροδρόμιο Αντόνιο Κάρλος Τζομπίμπ όπου πραγματοποιούνται οι διεθνείς πτήσεις και στο αεροδρόμιο Γιαρκαραποακούα όπου σταθμεύουν τα αεροταξί», αναφέρει το συνδικάτο στην ιστοσελίδα του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1 Globo το 80% του προσωπικού εδάφους θα εργαστεί κανονικά.

Η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της, που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι παρακολουθεί την κατάσταση και τις πιθανές επιπτώσεις τονίζοντας ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στο προσωπικό εδάφους των αεροδρομίων του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι εργαζόμενοι του μετρό στο Σάο Πάολο ψήφισαν την Τετάρτη κατά της συνέχισης της απεργίας τους, που απείλησε να διαταράξει την ομαλή μετάβαση των φιλάθλων για τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην οικονομική πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις πέντε ημερών οι οποίες είχαν προκαλέσει αναστάτωση στη μητρόπολη των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι εργαζόμενοι του μετρό ψήφισαν για τη λήξη της απεργίας, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ