Süddeutsche: Έφυγαν οι υπουργοί που εξόργιζαν τους ψηφοφόρους

Süddeutsche: Έφυγαν οι υπουργοί που εξόργιζαν τους ψηφοφόρους

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε σχόλιό της για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναφέρει ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν είναι -όπως και ο προκάτοχός του Γιάννης Στουρνάρας- πολιτικός, αλλά οικονομολόγος και οπαδός των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ελληνικά ΜΜΕ, η υπουργοποίηση του Χαρδούβελη θεωρείται παραχώρηση προς τους δανειστές της Αθήνας.

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι τα υπόλοιπα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης εκπέμπουν άλλα μηνύματα, «τα οποία απευθύνονται στο εσωτερικό». Έτσι, «έφυγαν από την κυβέρνηση υπουργοί οι οποίοι εξόργιζαν τους ψηφοφόρους με την πολιτική λιτότητας που ακολουθούσαν». Αυτό ισχύει «για τον υπουργό Υγείας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σχετικά με την μετακίνηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης, η Süddeutsche Zeitung την αποδίδει στο γεγονός ότι ο τέως υπουργός Δημοσίας Τάξεως «ακολουθούσε μια σκληρή στάση έναντι της Χρυσής Αυγής, η οποία δεν άρεσε σε εκείνο το κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που ελπίζει να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού χώρου».

 

Πηγή: DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ