ΦΩΤΟ-Αντρέ ο Γίγαντας

ΦΩΤΟ-Αντρέ ο Γίγαντας

Ο Αντρέ Ρενέ Ρουσιμόφ γεννήθηκε στη Γαλλία στις 19 Μαΐου 1946 και πέθανε στις  27 Ιανουαρίου 1993. Έμεινε στην ιστορία ως ο «Αντρέ ο Γίγαντας», καθώς το ύψος και το βάρος του ήταν πέρα από τα συνηθισμένα.

Ο Αντρέ είχε ύψος 2,24 μέτρα και βάρος 240 κιλά και οι φίλαθλοι της πάλης τον προσφωνούσαν το «όγδοο θαύμα του κόσμου». Λόγω του όγκου του έγινε επαγγελματίας παλαιστής, αλλά και ηθοποιός.

Ο Αντρέ έπασχε από μεγαλακρία. Το πρόβλημα με τον γιγαντισμό, το αντιλήφθηκε στα 12 του χρόνια, όταν είχε φτάσει 1,90 μέτρα ύψος με 110 κιλά.

Στο σχολείο τον πήγαινε ένας οικογενειακός φίλος, μιας και δεν χωρούσε στο σχολικό λεωφορείο. Ήταν καλός μαθητής, αλλά δεν τελείωσε τις σπουδές του, αφού θεωρούσε πως για τη δουλειά του αγρότη που θα έκανε δεν χρειαζόταν να σπουδάσει. Η δουλειά αυτή όμως και στη συνέχεια σε εργοστάσιο, δεν τον ικανοποίησε ποτέ. Ο Ρουσιμόφ είχε μια κόρη γεννημένη το 1979 με το όνομα Ρόμπιν Κρίστενσεν Ρουσιμόφ.

Το πρόβλημα με τον γιγαντισμό προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Αντρέ, κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 80′, είχε αρχίσει η καταστροφή του σώματός του. Αρχικά είχε πόνους στα άκρα του και αργότερα η καρδιά του δυσκολευόταν να μεταφέρει το αίμα σε όλα τα σημεία του σώματός του.

Πέθανε στον ύπνο του από καρδιακή επιπλοκή στις 27 Ιανουαρίου του 1993.

Η καριέρα του στο WWE

Οι εμφανίσεις του τράβηξαν τα βλέμματα του WWE και του προέδρου Βινς Μακμάν και σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο το 1972 και τότε ονομάστηκε “Αντρέ ο Γίγαντας”.

Σύντομα πήρε τον ρόλο του καλού γίγαντα και ο κόσμος τον λάτρεψε. Έγινε ο κορυφαίος παλαιστής της εταιρείας και ο πιο ακριβοπληρωμένος παλαιστής της εποχής του.

Συμμετείχε σε σπουδαίες και στις σημαντικότερες αντιπαλότητες της εποχής μέχρι και το 1986.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Πηγή: Βικιπαιδεία

 

Διαβάστε επίσης

‘Ετσι πέθανε ο “γίγαντας”

Ρίχνει στη νύφη… πέντε κεφάλια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ