Συνάντηση στις Βρυξέλλες για το φυσικό αέριο

Συνάντηση στις Βρυξέλλες για το φυσικό αέριο

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συναντηθούν αύριο, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουν τις συνομιλίες με στόχο την επίλυση μιας διένεξης για τις τιμές του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.

Η τριμερής συνάντηση, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόκειται να αρχίσει στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) με παρόντες τον επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ, το ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ και τον ουκρανό ομόλογό του Γιούρι Πρόνταν.

“Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Αντρίι Κομπόλεφ, οι οποίοι είχαν διμερείς διαβουλεύσεις στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με στόχο να επιλύσουν ανοικτά θέματα, θα συμμετάσχουν επίσης στις συνομιλίες”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαμπίνε Μπέργκερ.

Η Ρωσία έχει απειλήσει να σταματήσει την προμήθεια της Ουκρανίας με αέριο αν η χώρα δεν πληρώσει ως τις 10 Ιουνίου τις παραδόσεις που θα γίνουν τον ίδιο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Η Gazprom έδωσε μια μέρα παράταση στην Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ