Γαλλία-Στο “στόχαστρο” οι τζιχαντιστές

Γαλλία-Στο “στόχαστρο” οι τζιχαντιστές

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Παρισιού και στη νότια Γαλλία σε σχέση με τζιχαντιστικές οργανώσεις, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη ενός Γάλλου που θεωρείται ύποπτος για τους φόνους στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Κάποιοι στρατολογούν τζιχαντιστές.  Γίνονται αυτή τη στιγμή συλλήψεις στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς και στη νότια Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ μιλώντας στο ραδιοσταθμό Εροπ 1 και ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Δεν θα σας πω περισσότερα”, πρόσθεσε κι έκανε λόγο για ένα «αποτελεσματικό ανθρωποκυνηγητό». Δεν πρέπει “να δώσουμε καμιά ευκαιρία σ’ αυτούς τους τρομοκράτες”, τόνισε.

Είναι ήδη γνωστό ότι τις προηγούμενες ημέρες συνελήφθη ένα  29χρονος Γάλλος με καταγωγή από το Μάγρεμπ, ο Μεχντί Νεμούς, στη Μασσαλία, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού τελωνειακού ελέγχου σε λεωφορείο προερχόμενο από τις Βρυξέλλες.

Ο Μεχντί Νεμούς θεωρείται ύποπτος για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών καθώς είχε στην κατοχή του ένα Καλάσνικοφ σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών είχε μεταβεί το 2013 στη Συρία και οι ερευνητές τον συνέδεσαν αμέσως  με το φονικό της 24ης Μαΐου στις Βρυξέλλες, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ ένας τραυματίας βρίσκεται ακόμη μεταξύ ζωής και θανάτου.

 

 

Διαβάστε επίσης

Ολάντ: Θα πολεμήσουμε τους τζιχαντιστές

Ερευνούν συγγενείς του εκτελεστή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ