7 τα κρούσματα Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

7 τα κρούσματα Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

 

Επτά κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, όπου ήδη δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια αυτή, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

“Στις 28 Μαΐου υπήρχαν δύο θάνατοι, 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 3 πιθανά κρούσματα και 26 ύποπτα κρούσματα” του Έμπολα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπνταλάι Μπεϊρατάι, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Από τα 26 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, “τα 23 έχουν καταγραφεί” στην ζώνη Καϊλαχούν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου πέθανε την Δεύτερα ο πρώτος ασθενής, ένα κρούσμα στο Κόνο, μια ζώνη που βρίσκεται επίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και δύο στην Φριτάουν, επιβεβαίωσε ο Μπεϊρατάι.

Επιπρόσθετη επιμελητειακή και ανθρωπιστική υποστήριξη δρομολογείται προς την Φριτάουν, προς τις ζώνες Καϊλαχούν και Κενέμα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ένας δεύτερος ασθενής πέθανε την Τρίτη, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Φριτάουν έχει δεχθεί βοήθεια από την Βρετανία, την Ιρλανδία και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος απέστειλε δώδεκα ειδικούς και χορήγησε 150.000 δολάρια για την προστασία του προσωπικού στον τομέα της υγείας, πρόσθεσε.

“Καλώ τον πληθυσμό να αποφεύγει τις ανθρώπινες επαφές για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης” της ασθένειας, δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας Μιάτα Κάργκμπο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε την Δευτέρα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στην χώρα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει τα μέτρα που χρειάζονται για να αποφευχθεί μια μετάδοση αυτής της ιδιαίτερα μολυσματικής νόσου, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 100 θανάτους από τον Ιανουάριο στην γειτονική Γουινέα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ