Το… Twitter τον έστειλε στη φυλακή

Το… Twitter τον έστειλε στη φυλακή

Σε 15 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ένας δάσκαλος από την Τουρκία, επειδή ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, μηνύματα που κρίθηκαν προσβλητικά για το ισλάμ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Χουριέτ.

Το δικαστήριο της πόλης Μους έκρινε ότι ορισμένα από τα μηνύματα του Ερτάν Π., που έγραφε στο Twitter με το ψευδώνυμο @allah, αντίκεινται στον ποινικό κώδικα με βάση τον οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα «η δυσφήμιση των θρησκευτικών αξιών». Το πλήρες ονοματεπώνυμο του κατηγορούμενου, ο οποίος έγραφε υποδυόμενος τον. . . Θεό, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μεταξύ άλλων, συκοφαντικά κρίθηκαν μηνύματα όπως «στην παρούσα διανοητική μου κατάσταση, δεν θα είχα δημιουργήσει το μικρό δαχτυλάκι των ανθρώπων» και «Εδώ είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος, γιατί δεν υπάρχει αστυνομία».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι δεν έγραφε αυτός τα μηνύματα γιατί κάποιος χάκερ είχε μπει στον λογαριασμό του, όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε από το επιχείρημα. Μετά την καταδίκη του, ο δάσκαλος άσκησε έφεση.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ