Επικήρυξαν για 360.000 ευρώ τον ιδιοκτήτη του μοιραίου πλοίου Sewol

Επικήρυξαν για 360.000 ευρώ τον ιδιοκτήτη του μοιραίου πλοίου Sewol

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Sewol Γιου Μπιούνγκ-ουν που βυθίστηκε ανοιχτά της Νότιας Κορέας παραμένει καταζητούμενος και οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή ύψους σχεδόν 360.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του.

Το ποσό των 490 εκατομμυρίων γουόν, που προσφέρεται από τις αρχές για τη σύλληψη του Γιου, είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με τα 50 εκατομμύρια που είχαν ανακοινωθεί αρχικά και είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο ως αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη φυγόδικων.

«Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφερθεί ποτέ από τις αρχές ως ανταμοιβή», δήλωσε αξιωματούχος.

Ο Γιου καταζητείται καθώς κατηγορείται για κατάχρηση, αμέλεια και φοροδιαφυγή.

Οι αρχές προσφέρουν επίσης 100 εκατομμύρια γουόν για οποιαδήποτε πληροφορία οδηγήσει στη σύλληψη τους ενός από τους γιους του. Ο άλλος πιστεύεται ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας η κόρη του Γιου συνελήφθη στη Γαλλία.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό 16 ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες προκειμένου να ανοίξει μια δίοδος κοντά στην πρύμνη, όπου πιστεύεται πως βρίσκονται πολλοί από τους αγνοούμενους, ανακοίνωσε σήμερα η ακτοφυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ