Έκκληση Κρούγκμαν στον Ντράγκι να λάβει μέτρα

Έκκληση Κρούγκμαν στον Ντράγκι να λάβει μέτρα

O νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν απηύθυνε την Τρίτη έκκληση στην ΕΚΤ να λάβει μέτρα για να μην διολισθήσει η ευρωζώνη σε έναν αποπληθωρισμό τύπου Ιαπωνίας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να μείνει ακίνητη ενώ η οικονομία παραμένει αδύναμη.

Σε ομιλία του στο φόρουμ κεντρικών τραπεζών, ο κ. Κρούγκμαν υποστήριξε ότι είναι εύκολο να πιστέψει κανείς πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην ευρωζώνη. «Δεν υπάρχουν εκρηκτικές καθοδικές δυνάμεις στην ευρωζώνη ή στις ΗΠΑ. Αλλά από την άλλη δεν υπήρξαν εκρηκτικές καθοδικές δυνάμεις και στην Ιαπωνία, αλλά την ίδια ώρα πιστεύουμε ότι η Ιαπωνία είχε ένα παρατεταμένο πρόβλημα αποπληθωρισμού».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Κρούγκμαν τόνισε πως πολύ σπάνια είναι ξεκάθαρη η εμφάνιση αποπληθωρισμού.

«Αν είναι κανείς διατεθειμένος να κάνει κάτι μόνο όταν είναι αντιμέτωπος με ένα αποπληθωριστικό σπιράλ τ��που 1993, το πρόβλημα είναι πως αυτό μπορεί να μην εμφανιστεί ποτέ και θα βρεθεί να μένει άπραγος με μια οικονομία χωρίς ανάπτυξη, επειδή ο πληθωρισμός είναι χαμηλός» ανέφερε ο κ. Κρούγκμαν.

Ο ίδιος επανέλαβε την έκκληση του στις κεντρικές τράπεζες να έχουν υψηλότερο στόχο για τον πληθωρισμό από την ΕΚΤ, ώστε να αποφύγουν να παγιδευτούν σε μια περίοδο χαμηλού πληθωρισμού.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ