ΦΩΤΟ-Στρατιώτες στην Ταϋλάνδη συνέλαβαν πρώην υπουργό

ΦΩΤΟ-Στρατιώτες στην Ταϋλάνδη συνέλαβαν πρώην υπουργό

Ομάδα ενόπλων στρατιωτών και αστυνομικών εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Μπανγκόκ και συνέλαβαν πρώην υπουργό της ανατραπείσας από τον στρατό κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Τσατουρόν Τσαϊσάνγκ, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης μετά την άρνησή του να παραδοθεί στη στρατιωτική χούντα που τον είχε καλέσει να το πράξει, συνελήφθη ενώπιον περισσότερων από 100 δημοσιογράφων και φωτογράφων μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Στην ομιλία του κατήγγειλε το πραξικόπημα, το οποίο όπως είπε το μόνο που κάνει είναι να κλιμακώνει τη σύγκρουση στην ήδη πολωμένη χώρα.

Άλλοι πρώην υπουργοί κρατούνται από τον στρατό μετά το πραξικόπημα της 22ας Μαΐου παρότι οι περισσότεροι, περιλαμβανομένης και της πρώην πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, έχουν αφεθεί ελεύθεροι αν και παρακολουθούνται οι κινήσεις τους.

«Δέχομαι να συλληφθώ και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στο δικαστήριο», δήλωσε ο Τσατουρόν λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του.

Ο Τσατουρόν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια επειδή παρέβλεψε το αίτημα της χούντας την Παρασκευή να παραδοθεί εντός 24ωρου.

Αναφορικά με την τύχη της πρώην Πρωθυπουργού, η οποία κρατείτο από τον στρατό από την περασμένη Παρασκευή σε μυστική τοποθεσία, πριν από λίγο ο συνταγματάρχης, Βινθάι Σουβαρί, εκπρόσωπος του στρατού, επιβεβαίωσε ότι έχει αφεθεί ελεύθερη.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

Πηγή φωτογραφιών: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

 

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του κόμματος της γαλλικής δεξιάς

Ουκρανία-40 οι νεκροί στο Ντονέτσκ

Μαλαισία-Τα δορυφορικά στοιχεία για το χαμένο Boeing

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ