Βρυξέλλες-«Τρομοκρατική ή αντισημιτική πράξη»

Βρυξέλλες-«Τρομοκρατική ή αντισημιτική πράξη»

Δύο Ισραηλινοί τουρίστες και μία Γαλλίδα εθελόντρια του μουσείου είναι τα θύματα από τη χθεσινή επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών που εξαπέλυσε άγνωστος άνδρας ο οποίος έδρασε “ενδεχομένως μόνος του” και ήταν “καλά προετοιμασμένος”, ενώ ένας Βέλγος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας που ερευνά την υπόθεση.

Πάντως, η ίδια πηγή δεν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται “για τρομοκρατική ή αντισημιτική πράξη”.

“Αναμφίβολα αντισημιτική πράξη” χαρακτήρισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τελετή στη μνήμη των θυμάτων ως “ένδειξη αλληλεγγύης” στον δρόμο όπου βρίσκεται το μουσείο, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η βουλευτής Βιβιάν Τέιτελμπαουμ.

“Σήμερα είμαστε σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία ότι θα βρουν τον ένοχο και θα ρίξουν φως στη φρικτή αυτή τραγωδία”, αναφέρει το μουσείο στην ιστοσελίδα του.

Το μουσείο “δεν διαθέτει πληροφορίες, ούτε έχει κάποια εξήγηση για τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιης πράξης”, αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόκειται να συσταθεί μία επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα της ασφάλειας του μουσείου, το οποίο θα ανοίξει και πάλι την Τρίτη.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η βελγική αστυνομία θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης και θα ζητήσει από τους πολίτες τη συνδρομή τους για την αναγνώρισή του.

Στις 15,00 (ώρα Ελλάδος) η αστυνομία θα ανεβάσει στην ιστοσελίδα της τις φωτογραφίες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Διαβάστε επίσης:

Βρυξέλλες: Ισραηλινοί τουρίστες τα θύματα στο Εβραϊκό Μουσείο

Νετανιάχου: Αποτέλεσμα της υποκίνησης μίσους κατά των Εβραίων

Βρυξέλλες-3 νεκροί από πυρά αγνώστου στο Εβραϊκό Μουσείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ