Πούτιν: Δεν σχεδιάζουμε την αυτοαπομόνωσή μας

Πούτιν: Δεν σχεδιάζουμε την αυτοαπομόνωσή μας

Αισιόδοξος όσον αφορά στις προοπτικές διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν προέβλεψε μάλιστα ότι η διευθέτηση της κρίσης θα συμβάλει ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Είμαι αισιόδοξος. Δεν χάνω την πίστη μου στο ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα εξομαλυνθεί κάποια στιγμή και ότι θα βρούμε την εσωτερική δύναμη να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, τη ρωσική απάντηση στο Νταβός.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε ακόμη ότι η Μόσχα δεν θέλει να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και ότι θέλει να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για να υλοποιηθούν διάφορα σχέδια.

«Δεν σχεδιάζουμε την αυτοαπομόνωσή μας», είπε ο Πούτιν. «Ελπίζουμε ότι η κοινή λογική. . . θα ωθήσει τους εταίρους μας, τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ, να συνεργαστούν με τη Ρωσία».

Κατά την ομιλία του και απαντώντας σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν στο Φόρουμ , ο Πούτιν επέμεινε πως θέλει καλύτερες σχέσεις με τη Δύση, αφού επέκρινε όμως την πολιτική της στην Ουκρανία και σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία κι αναγνώρισε πως οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ σε πρόσωπα και επιχειρήσεις στη Ρωσία πλήττουν την ρωσική οικονομία.

Ακόμη, υποσχέθηκε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ουκρανία την Κυριακή και ότι θα συνεργαστεί με το νικητή της διαδικασίας. Ωστόσο, περιέγραψε την κατάσταση στη γειτονική της Ρωσίας χώρα ως έναν εμφύλιο πόλεμο κι επανέλαβε τους ρωσικούς φόβους πως το Κίεβο ενδέχεται να προσχωρήσει στο NATO.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ