“Κατασκευασμένες” οι κατηγορίες των ΗΠΑ για κατασκοπεία

“Κατασκευασμένες” οι κατηγορίες των ΗΠΑ για κατασκοπεία

 

Σε ιδιαίτερο έντονο τόνο ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι το αμερικανικό κατηγορητήριο εναντίον πέντε Κινέζων στρατιωτικών για κλοπή εμπορικών μυστικών είναι «κατασκευασμένο» και θα προκαλέσει «ζημιά στη σινοαμερικανική συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη».

«Η στάση της κινεζικής κυβέρνησης για το θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο είναι συνεπής και σαφής», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ, ο οποίος ζήτησε «άμεση επανόρθωση».

«Η Κίνα είναι ένθερμος υπερασπιστής της ασφάλειας των δικτύων, και η κινεζική κυβέρνηση, το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό δεν έχουν εμπλακεί σε κλοπή εμπορικών μυστικών μέσω Διαδικτύου», σημειώνει επίσης η ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά πέντε κινέζων χάκερ για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κινέζοι χάκερ κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν μέσω Διαδικτύου εναντίον έξι αμερικανικών εταιρειών και έκλεψαν εμπορικά μυστικά.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατηγορούν δημοσίως την Κίνα για κατασκοπεία μέσω Διαδικτύου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ