Τα αυστριακά ΜΜΕ για τις χθεσινές εκλογές

Τα αυστριακά ΜΜΕ για τις χθεσινές εκλογές

 

Για επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις χθεσινές ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και για υπεράσπιση της θέσης τους στην περιφέρεια από τους Συντηρητικούς και τους Σοσιαλιστές, έκανε λόγο, σε σύντομες αναφορές της, στα σημερινά της δελτία ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Τα δε σημερινά φύλλα των αυστριακών εφημερίδων δεν αναφέρονται στις εκλογές στην Ελλάδα, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότερες κυκλοφόρησαν από χθες βράδυ, οπότε και δεν υπήρχαν ακόμη αποτελέσματα.

Στην είδηση της Αυστριακής Ραδιοφωνίας επισημαινόταν πως στην Περιφέρεια Αττικής η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, συγκέντρωσε ποσοστό 23,5%, έναντι 22,2% του υποστηριζόμενου από τους Σοσιαλιστές και από άλλες κεντροαριστερές δυ��άμεις υποψήφιου Γιάννη Σγουρού και, άρα, στην περιοχή αυτή, στην οποία ζει το 30% του ελληνικού πληθυσμού, θα υπάρξει στις 25 Μαΐου μια αναμέτρηση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο.

Όπως σχολιαζόταν στην είδηση, σε αντίθεση με όλες τις δημοσκοπήσεις, στην Αθήνα υπήρξε μια μάχη “στήθος με στήθος” ανάμεσα στον μέχρι τώρα δήμαρχο Γιώργο Καμίνη που υποστηρίζεται από τους Σοσιαλιστές και τη Δημοκρατική Αριστερά και στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σύμφωνα με την είδηση, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπέστη βαριά ήττα στην Αθήνα, καθώς ο υποψήφιός της Άρης Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε στην τρίτη θέση και δεν θα είναι πλέον στο δεύτερο γύρο, ενώ επιτυχία κατέγραψε το ακροδεξιό και ρατσιστικό κόμμα “Χρυσή Αυγή”, της οποίας ο υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου Ηλίας Κασιδιάρης, συγκέντρωσε, βάση των προσωρινών αποτελεσμάτων, ποσοστό γύρω στο 16%.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η σχετική χθεσινοβραδινή είδηση του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) στην οποία υπήρχε η επισήμανση ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές προγνώσεις (με τα Exit Pols) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης και ότι η Ρένα Δούρου είχε προβάδισμα επτά μονάδων έναντι του Γιάννη Σγουρού.

‘Όπως σχολιαζόταν στην ίδια είδηση, οι αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξαν μια πρόγευση για τις Ευρωεκλογές και ένα “τεστ” για την κυβέρνηση Συντηρητικών και Σοσιαλιστών υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναλυτές προέβλεπαν μια μάχη “στήθος με στήθος” ανάμεσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το συνασπισμό της ριζοσπαστικής Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα, που ζητάει πρόωρες βουλευτικές εκλογές σε περίπτωση μιας νίκης του στις Ευρωεκλογές.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ