Καταστροφικές πλημμύρες και στην Κροατία

Καταστροφικές πλημμύρες και στην Κροατία

Μετά τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μάχη με τις πλημμύρες δίνει και η Κροατία.   Οι καταστροφικές πλημμύρες και η υπερχείλιση ποταμών έχουν αφήσει πίσω τους έρημο τοπίο, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

   Στις πλημμύρες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο κυρίως τις επαρχίες Σλαβονία, Βούκοβαρ- Σριεμ και άλλες περιοχές της χώρας, έχασε τη ζωή του ένας άνδρας και αγνοούνται δύο άτομα.

   Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως τους δήμους Γκούνια, Ράγιεβο Σέλο και Ρατσίνοβατς, με τη βοήθεια μελών των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας, της κροατικής υπηρεσίας ορεινής διάσωσης και του Ερυθρού Σταυρού. 

   Ο δήμαρχος της πόλης Γκούνια, Χρβόγιε Λούτσιτς δήλωσε ότι η κατάσταση είναι καταστροφική και ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει καλυφθεί από νερό έως το ύψος των παραθύρων, τα περισσότερα έχουν καλυφθεί από νερό έως τις στέγες και άλλα δεν φαίνονται.

   Στην επαρχία Ποσάβινα όσοι κάτοικοι πρόλαβαν, έφυγαν από λεωφορεία και κάποιοι άλλοι με βάρκες.

   Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Σλαβόνσκι Μπροντ εκκενώνεται προληπτικά και μέχρι τώρα απομακρύνθηκαν 715 κάτοικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών, σε σχολεία και σε οίκους ευγηρίας.

   Το υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τις πλημμύρες στη Σλαβονία, έχουν ανάγκη από πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης και ότι ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στην έδρα του υπουργείου, στο Ζάγκρεμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Απειλείται και το Βελιγράδι από τις πλημμύρες

ΒΙΝΤΕΟ-Γέφυρα παρασύρεται από τις πλημμύρες στη Βοσνία!

BINTEO-Bιβλικές καταστροφές στα δυτικά Βαλκάνια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ