Γκρίλο:”Όχι” στην ένοπλη φύλαξη των πολιτικών

Γκρίλο:”Όχι” στην ένοπλη φύλαξη των πολιτικών

 

Να σταματήσουν να προστατεύουν με ένοπλη φύλαξη τους πολιτικούς ζήτησε από τα σώματα της ιταλικής αστυνομίας και των καραμπινιέρων ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τορίνο.

 Ο Γκρίλο δήλωσε βέβαιος ότι το κίνημά του πρόκειται να κατακτήσει την πρώτη θέση στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ενώ, παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς:

 «Ο Σουλτς έρχεται στην Ιταλία και το πρώτο πράγμα που λέει είναι ότι εγώ είμαι σαν τον Στάλιν. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να ευγνωμονούν τον Στάλιν, διότι, χωρίς αυτόν, ο κύριος Σουλτς σήμερα θα βρισκόταν στο κοινοβούλιο με αγκυλωτό σταυρό στο χέρι» δήλωσε χαρακτηριστικά .

 

«Όλα ξεκίνησαν σαν όνειρο. Τώρα, όμως, που το όνειρο μετατρέπεται σε πραγματικότητα, προσπαθούν να μας το διακόψουν. Αν, όμως, δεν μας αφήσουν να ονειρευθούμε, εμείς θα τους αναγκάσουμε να κοιμηθούν» πρόσθεσε ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων».

Ο Μπέπε Γκρίλο τόνισε, τέλος, ότι «στην Ιταλία δεν ξέσπασε βία χάρη στο κίνημά του, το οποίο «ενώνει δέκα εκατομμύρια πολίτες» και χαρακτήρισε «τον λαϊκισμό και τη δυνατότητα να απαντά κανείς με άρνηση, τις υψηλότερες μορφές πολιτικής».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ