Ένας νεκρός από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Ένας νεκρός από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Ένα απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες σε έναν καταυλισμό αστέγων που καταστράφηκε από μία από τις πολλές πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες στην Καλιφόρνια.

Η ζέστη που επικρατούσε την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή έχει υποχωρήσει και εκφράζονται ελπίδες ότι οι πυρκαγιές θα τεθούν σύντομα υπό έλεγχο και οι χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Συνολικά εννιά πυρκαγιές έπληξαν την νότια Καλιφόρνια, μια περιοχή που μαστίζεται από την ξηρασία.

Το βράδυ της Πέμπτης στο Κάρλσμπαντ, μια πόλη στα παράλια του Ειρηνικού, οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε έναν καταυλισμό αστέγων. “Φτάνοντας στο σημείο, βρήκαν ένα απανθρακωμένο πτώμα”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της κομητείας του Σαν Ντιέγκο.

Μία από τις ζώνες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα είναι αυτή του Σαν Μάρκος, στα βόρεια του Σαν Ντιέγκο. Σύμφωνα όμως με έναν εκπρόσωπο της κοινότητας του Κάρλσμπαντ οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και το Σαββατοκύριακο προβλέπεται εξασθένιση των ανέμων (8 χιλιόμετρα την ώρα) και αυξημένη υγρασία, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Την Πέμπτη στο Λος Άντζελες η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ για την εποχή που είχε καταγραφεί το 1970.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ