Γιούνκερ κατά Τσίπρα

Γιούνκερ κατά Τσίπρα

«Μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα» θα ήταν μια εκλογή Τσίπρα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως επικεφαλής του Eurogroup, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που χαρακτηριστικά λέει ότι «δεν είναι αυτήν τη στιγμή ο κατάλληλος για την πρωθυπουργία της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη στην Αγγελική Παπαμιλτιάδου και το διαδικτυακό οικονομικό ειδησεογραφικό μέσο «Euro2day.gr» που αναδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει απολογισμό της ιστορικής πλέον συνάντησης των Κανών κι αποκαλύπτει τι είπε σε Παπανδρέου και Βενιζέλο και με ποιον τρόπο μπήκε στο συρτάρι η ιδέα για το δημοψήφισμα.

Ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι η λειτουργία της τρόικας είναι αντιδημοκρατική, καθώς οι εκπρόσωποί της δεν είναι άμεσα εκλεγμένοι και ότι πρέπει να αλλάξει μορφή και να δοθεί ηγετικός ρόλος στους (εκλεγμένους) υπουργούς Οικονομικών και στον πρόεδρο του Εurogroup.

Όσο για την Ελλάδα, μιλάει για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά και παραδέχεται ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος για την κρίση που έπληξε τη χώρα. Υπογραμμίζει, όμως, ότι η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, τήρησε τις δεσμεύσεις και τώρα ήρθε η ώρα των δανειστών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012. Αναφέρει, ωστόσο, ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί.

Θεωρεί, τέλος, ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα και ότι -επιτέλους- τα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να αγγίξουν και τους πλούσιους Έλληνες ώστε να σταματήσει η επιβολή λιτότητας στον μέσο πολίτη.

 

Διαβάστε επίσης

Υποδοχή με ούζο… Σαμαρά

Γιούνκερ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία

Το μήνυμα του Γιούνκερ στο twitter για τον Ερντογάν

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ