Ραντεβού Κέρι-Αμπάς στο Λονδίνο

Ραντεβού Κέρι-Αμπάς στο Λονδίνο

Την Πέμπτη θα συναντηθούν στο Λονδίνο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η συνάντηση των δυο ανδρών θα γίνει λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάρρευση της αμερικανικής διαμεσολαβητικής προσπάθειας ώστε να επέλθει ισραηλινο- παλαιστινιακή ειρηνευτική συμφωνία.

«Ενώ η πόρτα παραμένει ανοικτή για την ειρηνευτική διαδικασία, ο σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι τρέχουσες σχέσεις μας με τους Παλαιστινίους », δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.

«Όπως έχει κάνει καθ όλη τη διαδικασία, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κέρι θα επαναλάβει την έκκληση που απηύθυνε προς τις δύο πλευρές να διατηρήσουν την αυτοσυγκράτησή του�� και να απόσχουν από βήματα που θα ήταν άχρηστα», πρόσθεσε η Ψάκι.

Το Ισραήλ διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες στις 24 Απριλίου μετά την απρόσμενη συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης μεταξύ της οργάνωσης Φατάχ του προέδρου Αμπάς που δεσπόζει στην Δυτική Όχθη με την ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Η συμφωνία αυτή θεωρήθηκε ότι είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ειρηνευτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ