Υεμένη: Αμερικανοί σκότωσαν δύο ενόπλους

Υεμένη: Αμερικανοί σκότωσαν δύο ενόπλους

Δύο ενόπλους που προσπάθησαν να τους απαγάγουν ενώ ήταν στο κουρείο πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο αμερικανοί αξιωματικοί, μέλη της διπλωματικής αποστολής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Σανάα της Υεμένης πριν δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Οι δύο αμερικανοί – ο ένας στέλεχος της CIA και ο δεύτερος καταδρομέας των ειδικών δυνάμεων – υπηρετούσαν εκείνη τη περίοδο στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Υεμένη.

Η εφημερίδα έλαβε γνώση του περιστατικού από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο ανέφερε επίσης ότι οι δύο αμερικανοί αξιωματικοί δεν είναι πλέον στην Υεμένη. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την είδηση για το θάνατο των δύο ημεδαπών πολιτών αναφέροντας όμως ότι οι δράστες ήταν άγνωστοι.

Η αποκάλυψη ότι μέλη του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ συμμετείχαν στο φονικό περιστατικό έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση στη Σανάα, καθώς η συνεργασία της με τους αμερικανούς στο ζήτημα των αποστολών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά φερόμενων μελών της αλ Κάιντα έχει εξοργίσει το λαό.

Την Παρασκευή μαχητές επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια προφανή ενέργεια αντιποίνων για την πρόσφατη επίθεση της κυβέρνησης κατά προπυργίων της Αλ Κάιντα. Την περασμένη εβδομάδα , οι ΗΠΑ έκλεισαν στο κοινό την πρεσβεία της για λόγους ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ