Τριερβελέρ: Θα μιλήσω στον Ολάντ

Τριερβελέρ: Θα μιλήσω στον Ολάντ

 

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία βρίσκεται σε αποστολή στην Αϊτή για λογαριασμό της οργάνωσης Λαϊκή Αρωγή (Secours Populaire Français, SPF), υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει για όσα είδε εκεί στον πρώην σύντροφό της, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, δείχνοντας την αλληλεγγύη της σε μια χώρα που χτυπήθηκε σκληρά το 2010 από έναν ισχυρό σεισμό.

«Είναι πολύ πιθανό να του δώσω ένα μήνυμα για τα όσα είδα στην Αϊτή. Αυτό που αναμένεται να πως είναι ότι η γαλλική βοήθεια προς την Αϊτή δεν επαρκεί. Όμως ξέρω ότι ο Ολάντ έχει υποσχεθεί ότι θα έρθει στην Αϊτή το 2015 και επομένως θα τα δει και ο ίδιος», είπε η Τριερβελέρ.

Κατά την τριήμερη παραμονή της στη χώρα η δημοσιογράφος επισκέφθηκε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο και ένα σχολικό συγκρότημα για 1200 παιδιά που χρηματοδοτείται από τη μη κυβερνητική οργάνωση και περιλαμβάνει καντίνα, αίθουσα πληροφορικής, ατελιέ ραπτικής και αναρρωτήριο.

«Είμαι εδώ για να τονίσω όσα κάνει στην Αϊτή η SPF», είπε σημειώνοντας ότι πολλοί Γάλλοι αγνοούν το έργο της οργάνωσης αυτής.

Η Τριερβελέρ δεσμεύτηκε ότι αφού επιστρέψει στο Παρίσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη χώρα που προσπαθεί να σταθεί πάλι στα πόδια της μετά τον καταστροφικό σεισμό.

«Έβαλα όλη μου την ειλικρίνεια και όλη μου τη γενναιοδωρία στην αποστολή αυτή, όμως δεν αρκεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί μια χώρα που υπέστη τέτοια καταστροφή», τόνισε.

«Η Αϊτή έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας γιατί δεν μπορεί να λύσει μόνη της όλα τα προβλήματά της», συνέχισε δηλώνοντας ότι «την άγγιξε» ιδιαίτερα η κατάσταση των παιδιών που υποχρεώθηκαν να σταματήσουν το σχολείο.

«Δόθηκαν πολλά χρήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όμως ακόμη απομένουν να γίνουν πολλά. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι ζουν σε σκηνές και 700.000 παιδιά δεν φοιτούν στο σχολείο», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ: Να κριθώ στο τέλος

Έστειλε επιστολή στον Ολάντ για να της βρει… γαμπρό

Ο Ολάντ θέλει πίσω την Βαλερί

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Σαρκοζί φλέρταρε την Τριερβελέρ;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ