ΦΩΤΟ-Καλλιτέχνης φτιάχνει “σπουπιδόσπιτα” σε άστεγους

ΦΩΤΟ-Καλλιτέχνης φτιάχνει “σπουπιδόσπιτα” σε άστεγους

Ο Gregory Kloehn καθημερινά καταδύεται στα σκουπίδια, όχι για να βρει κάτι για να φάει, αλλά για να εξοικονομήσει τα υλικά για τα μίνι σπίτια που χαρίζει στους άστεγους.

Ο Grecory είναι καλλιτέχνης και μέχρι πρόσφατα έφτιαχνε γλυπτά μέχρι που εστίασε το ενδιαφέρον του στους άστεγους της Καλιφόρνια.

Σκέφτηκε ότι ίσως μπορεί με την τέχνη του και την ευρηματικότητά του να μπορεί να τους βοηθήσει. Δεν μπορούσε να τους αγοράσει ένα σπίτι αλλά μπορούσε να τους φτιάξει. Παλιές πόρτες, πεταμένα  πλυντήρια, ξύλα και κουτιά αναμορφώνονται στα χέρια του και μετατρέπονται στο ιδανικό κατάλυμα για έναν άστεγο. Τα μικρά σπιτάκια που τους χαρίζει έχουν πόρτα, παράθυρο και φυσικά στέγη ενώ διαθέτουν και ρόδες ώστε να μπορούν να τα μετακινούν όπου θέλουν.

Ο  καλλιτέχνης από το Oakland, βοηθώντας τους άστεγους πιστεύει ότι αναπτύσσει την τέχνη του με φιλανθρωπικό και ταυτόχρονα οικολογικό τρόπο.

Αντί για τα γλυπτά που αγόραζαν πλούσιοι άνθρωποι,  τώρα δημιουργεί σπίτια για τους άστεγους της περιοχής του. Επειδή όπως δεν θα μπορούσε να βοηθήσει όλους τους άστεγους της Καλιφόρνια, εκπαιδεύει όσους ενδιαφέρονται στην κατασκευή αυτών των πρωτότυπων σπιτιών ώστε το έργο του να συνεχισθεί και να εξαπλωθεί.

Δείτε εδώ τη σελίδα του στο Facebook

 

homeless-shelters4HOMELESS SHELTER KLOEHN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ