Ομπάμα: Τα σκοτεινότερα ένστικτα του ανθρώπου

Ομπάμα: Τα σκοτεινότερα ένστικτα του ανθρώπου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η απαγωγή των κοριτσιών στη Νιγηρία και οι θρησκευτικές συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι “δεν έχουμε καταστείλει τα σκοτεινότερα ένστικτα του ανθρώπου”.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε σε τελετή κατά την οποία τιμήθηκε με το βραβείο του πρεσβευτή της ανθρωπότητας του Ιδρύματος του Ολοκαυτώματος του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας που ίδρυσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μετά την ταινία του “Η Λίστα του Σίντλερ” και αναφέρθηκε στις συρράξεις στην Ουκρανία, τη Συρία και στην απαγωγή εκατοντάδων κοριτσιών από την οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.

“Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε τους σημερινούς πρώτους τίτλους των ειδήσεων: τον όλεθρο στη Συρία, τις δολοφονίες και τις απαγωγές στη Νιγηρία, τις θρησκευτικές συγκρούσεις, τις φυλετικές συγκρούσεις για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε καταστείλει τα σκοτεινότερα ένστικτα του ανθρώπου”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αναφερόμενος στο νέο κύμα αντισημιτισμού, μίλησε για τις επιθέσεις κατά των δύο εβραϊκών ιδρυμάτων στο Κάνσας και τη διανομή φυλλαδίων στην ανατολική Ουκρανία που ζητούν την καταγραφή των εβραίων.

“Καμία από τις τραγωδίες που βλέπουμε σήμερα δεν θα φθάσει τις τρομακτικές διαστάσεις του Ολοκαυτώματος… ωστόσο απαιτούν την επαγρύπνησή μας, απαιτούν να μην αποστρέψουμε το βλέμμα”.

“Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση όπου υπάρχει κάποιες φορές αμφισημία. Ακόμη και όταν ο δρόμος δεν είναι ξεκάθαρος. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Και σε αυτό περιλαμβάνεται και το ανερχόμενο κύμα του αντισημιτισμού στον κόσμο”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα καλώντας τους Αμερικανούς να αντιδράσουν κατά κάθε ρητορικής που απειλεί την ύπαρξη του Ισραήλ και να υποστηρίξουν “την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής στην ασφάλεια του Ισραήλ” .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ