Το ΝΑΤΟ συμβουλεύει την Ουκρανία για εγκαταστάσεις-κλειδιά

Το ΝΑΤΟ συμβουλεύει την Ουκρανία για εγκαταστάσεις-κλειδιά

Στην Ουκρανία βρέθηκαν ειδικά κλιμάκια του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συμβουλεύσουν τις αρχές της χώρας πως θα βελτιώσουν την ασφάλεια εγκαταστάσεων με μεγάλη σημασία. Και τέτοιες εγκαταστάσεις είναι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας και αγωγοί φυσικού αερίου.

«Σε κάθε χώρα, σε κάθε κατάσταση, υπάρχουν σχέδια και πρόσθετα μέτρα για την προστασία των υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Σκοπός ήταν η αξιολόγηση της απόδοσης των μέτρων που υλοποιούνται στην Ουκρανία για την προστασία των εν λόγω εγκαταστάσεων», δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Ένα άλλος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι μια μικρή ομάδα ειδικών της Συμμαχίας επισκέφτηκε τον περασμένο μήνα το Κίεβο για «να συμβουλεύσει τις ουκρανικές αρχές σχετικά με τα εθνικά σχέδια έκτακτης ανάγκης και τα μέτρα ασφαλείας, στο πλαίσιο πιθανών απειλών σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές».

Η ομάδα του ΝΑΤΟ, η οποία εστάλη μετά από αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης, παρέδωσε αργότερα στις ουκρανικές αρχές μια εμπιστευτική έκθεση, είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ