Παραιτήθηκαν οι αρχισυντάκτες της Le Monde

Παραιτήθηκαν οι αρχισυντάκτες της Le Monde

Οι αρχισυντάκτες της Le Monde παραιτήθηκαν ομαδικά από τα καθήκοντά τους σήμερα, μετά την πολύμηνη διαμάχη με τη διεύθυνση της γαλλικής εφημερίδας με αντικείμενο την αναδιοργάνωση της σύνταξής της.

«Εδώ και πολλούς μήνες, αποστείλαμε πολλά μηνύματα για να επισημάνουμε σημαντικές δυσλειτουργίες καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τη διεύθυνση που μας εμποδίζει να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας», τονίζουν οι αρχισυντάκτες και βοηθοί αρχισυντάκτες σε μήνυμά τους που απευθύνεται στη διευθύντρια της εφημερίδας Ναταλί Νουγκερέντ και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Λουί Ντρεϊφούς.

Καθώς δεν επιθυμούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία της εφημερίδας, δηλώνουν ότι «είναι διαθέσιμοι για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα ζητήματα, μέχρι τον διορισμό μιας νέας ομάδας».

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις, χωρίς επιτυχία. Διαπιστώνουμε σήμερα ότι δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν εμπιστευτεί και για αυτό παραιτούμαστε από τις θέσεις μας», καταλήγουν οι αρχισυντάκτες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ναταλί Νουγκερέντ ανέλαβε διευθύντρια της εφημερίδας τον Μάρτιο του 2013. Σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που είχε στείλει τον Φεβρουάριο σε συνεργάτες της, σχεδίαζε να τοποθετήσει περίπου 50 εργαζομένους της σύνταξης της Le Monde σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως στα ψηφιακά μέσα. Τα συνδικάτα τότε είχαν εκφράσει τον φόβο ότι πρόκειται για ένα “συγκαλυμμένο κοινωνικό πρόγραμμα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ