Νιγηρία-Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε άλλα 8 κορίτσια

Νιγηρία-Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε άλλα 8 κορίτσια

 

Ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οκτώ κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών, από ένα χωριό που βρίσκεται κοντά σε ένα από τα προπύργιά τους στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και η αστυνομία.

«Ήταν πολλοί και όλοι τους πάνοπλοι. Ήρθαν με δύο οχήματα βαμμένα στα χρώματα του στρατού. Άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του χωριού μας», δήλωσε ο Λάζαρους Μούσα, κάτοικος του χωριού Ουαράμπε, όπου έγινε η επίθεση.

Πηγή της αστυνομίας είπε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι ένοπλοι απαγωγείς έβαλαν τα κορίτσια σε φορτηγά μαζί με ζώα και τρόφιμα τα οποία πήραν ως λάφυρα μετά τη λεηλασία στο χωριό.

Οι ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης επιτέθηκαν επίσης σε σημεία ελέγχου της αστυνομίας και του στρατού κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν.

Επίσης, ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης εισέβαλαν και σε ένα ιδιωτικό σχολείο κοντά στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας πόλη της Αμπούτζα, όπου την περασμένη εβδομάδα από δύο εκρήξεις βομβών σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Οι ένοπλοι προχώρησαν σε λεηλασίες αλλά δεν πείραξαν τους μαθητές, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Η νέα απαγωγή ανήλικων κοριτσιών σημειώθηκε τρεις εβδομάδες αφότου η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η ονομασία της οποίας σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία», απήγαγε πάνω από 200 κορίτσια από ένα σχολείο στις 14 Απριλίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ΟΗΕ για τις μαθήτριες στη Νιγηρία

ΒΙΝΤΕΟ της Μπόκο Χαράμ προκαλεί σοκ

Οι εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ εξαφάνισαν ένα ολόκληρο χωριό 

Θα τις κάνουν σκλάβες γιατί ήθελαν να λάβουν «δυτική παιδεία»!

Νιγηρία-Μαρτυρία από απαχθείσα μαθήτρια που καθηλώνει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ