Ρέντσι: Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

Ρέντσι: Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

 

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πρόκειται να προτείνει μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Λα Στάμπα”.

Αναφερόμενος στις συγκρούσεις φιλάθλων της Νάπολι, της Ρόμα και της Φιορεντίνα οι οποίες σημειώθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, έξω από το στάδιο «Ολύμπικο» της Ρώμης, ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε ότι «το στάδιο μετατράπηκε σε χώρο ατιμωρησίας».

Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι «θέλει να αφήσει να περάσουν πρώτα οι εκλογές, διότι μόνον τα γεράκια εκμεταλλεύονται μια τέτοια κατάσταση, με έναν νέο ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση» και ότι στην συνέχεια «τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να ξαναγίνουν, τα στάδια, χώρος αφιερωμένος στις οικογένειες».

«Θεωρώ αχαρακτήριστο το ότι το Σάββατο είδαμε τους παίκτες να συνομιλούν με τους αρχηγούς των οργανωμένων φιλάθλων» δηλώνει, παράλληλα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Αν οι παρεμβάσεις μας προϋποθέτουν να έλθουμε σε ρήξη με κάποιους, συγκεκριμένους χώρους οργανωμένων φιλάθλων, θα το κάνουμε. Θα χρειαστεί παιδεία αλλά και τήρηση υποχρεωτικών μέτρων. Αφού τα κατάφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αγγλία, όπου ξέρουν να χάνουν χαμογελώντας, θα πρέπει να τα καταφέρει και η Ιταλία», καταλήγει ο Ματέο Ρέντσι.

 

Δείτε επίσης:

Κρίσιμες ώρες για τον οπαδό της Νάπολι

Ανακρίνεται οπαδός της Ρόμα

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδια στην Ιταλία – πυροβόλησαν οπαδό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ