Ν.Κορέα: Στους 244 οι νεκροί από το ναυάγιο

Ν.Κορέα: Στους 244 οι νεκροί από το ναυάγιο

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χιέ συνάντησε τους συγγενείς των επιβατών που εξακολουθούν και αγνοούνται μετά το ναυάγιο του Sewol ενώ υποσχέθηκε ότι οι ένοχοι θα «τιμωρηθούν αυστηρά».

Οκτώ επιπλέον σοροί ανασύρθηκαν σήμερα από το κουφάρι του φέρυ, που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου, περίπου 20 χιλιόμετρα από τις ακτές της χώρας. Ο απολογισμός έχει ανέλθει στους 244 νεκρούς και τους 58 αγνοούμενους.

Στο Sewol επέβαιναν 476 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 352 μαθητών ενός σχολείου στα νότια της Σεούλ. 280 μαθητές έχουν χάσει την ζωή τους ή αγνοούνται σε αυτό το δυστύχημα, ένα από τα πλέον φονικά στη σύγχρονη ιστορία της Κορέας.

«Όλοι οι υπεύθυνοι αυτού του δυστυχήματος και όσοι διέπραξαν εγκληματικά λάθη θα τιμωρηθούν αυστηρά» δήλωσε η πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους συγγενείς των αγνοουμένων σε ένα γυμνάσιο του Τζίντο, του νησιού κοντά στο ναυάγιο, όπου βρίσκεται το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων έρευνας.

«Έχω ένα απεριόριστο αίσθημα ευθύνης. Είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς αυτά που αισθάνεστε» δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

Η πρόεδρος Χιέ επισκέπτεται το Τζίντο για δεύτερη φορά από το ναυάγιο. Την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει προσωπικά συγγνώμη καθώς στάθηκε «ανίκανη» να εμποδίσει τις δυσλειτουργίες που οδήγησαν στην τραγωδία.

 

Διαβάστε επίσης:

 Νότια Κορέα: Εντοπίστηκαν οκτώ νέοι σοροί στο ναυάγιο

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από το ναυάγιο στην Κορέα

Βίντεο-Σοκ: Τα τελευταία 17 λεπτά πριν από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

ΒΙΝΤΕΟ της ακτοφυλακής: Ο πλοίαρχος εγκαταλείπει το πλοίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ