Πρόξενος Μαριούπολης: Δεν στοχοποιούνται Έλληνες

Πρόξενος Μαριούπολης: Δεν στοχοποιούνται Έλληνες

 

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία περιέγραψε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Δημήτρης Παπανδρέου, στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real Fm 97,8.

«Χθες κυκλοφόρησε η φήμη ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων για να γίνει ανακατάληψη κυβερνητικών κτιρίων και προληπτικά οι ρωσόφιλοι βγήκαν στους δρόμους για να προστατεύσουν το υπό κατάληψη δημαρχείο στη Μαριούπολη», είπε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι τελικά η επιχείρηση αυτή δεν έγινε.

Ωστόσο τόνισε ότι υπήρξε μία αναταραχή «με αποτέλεσμα να υπάρξουν εμπρησμοί κτιρίων». Μάλιστα ανέφερε ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς τα γραφεία στελέχους του κυβερνώντος πολιτικού κόμματος.

«Όλα αυτά γίνονται σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικό προξενείο. Ευτυχώς προς εμάς δεν έχει γίνει κάτι παρόλα αυτά είμαστε σε εγρήγορση», ανέφερε ο  Έλληνας Γενικός Πρόξενος και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί στη Μαριούπολη.

«Το σκηνικό είναι ρευστό παρόλα αυτά η εξέγερση των ρωσόφιλων δεν έχει γενικευτεί, δεν έχει περάσει σε ευρεία τμήματα του πληθυσμού», επεσήμανε και συμπλήρωσε:

«Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους Έλληνες της περιοχής, προσέχουμε, συλλέγουμε πληροφορίες. Δεν υπάρχουν αναφορές για στοχοποίηση Ελλήνων».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ