Μέρκελ: Η στρατιωτική λύση πρέπει να αποκλειστεί

Μέρκελ: Η στρατιωτική λύση πρέπει να αποκλειστεί

«Εμείς δεν θα επιλύσουμε τις διαφορές μας στην Ευρώπη με στρατιωτικά μέσα. Η στρατιωτική λύση πρέπει να αποκλειστεί, είπε η Άνγκελα Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Μιλώντας ενώπιον 1200 ανθρώπων στη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, και λίγο πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι τα διδάγματα από τους δύο παγκόσμιους πολέμους του τελευταίου αιώνα δεν θα μπορούσαν να λησμονηθούν.

«Δεν θα έχουμε διδαχθεί τίποτε 100 χρόνια μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αν καταφύγουμε στις ίδιες μεθόδους! Όχι», είπε η Μέρκελ. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση μιας καλής εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος. «Εμείς δεν θα επιλύσουμε τις διαφορές μας στην Ευρώπη με στρατιωτικά μέσα. Η στρατιωτική λύση πρέπει να αποκλειστεί», πρόσθεσε η Μέρκελ.

«Βοηθάμε την Ουκρανία στο δύσκολο ταξίδι της και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια λογική εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία », συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ