ΒΙΝΤΕΟ-Φρικτός θάνατος θανατοποινίτη

ΒΙΝΤΕΟ-Φρικτός θάνατος θανατοποινίτη

Τα ξημερώματα αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η πρώτη διπλή εκτέλεση θανατοποινιτών μετά από σχεδόν 80 χρόνια από την προηγούμενη αλλά η θανάσιμη δόση βαρβιτουρικών δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα στον πρώτο καταδικασμένο. Η φλέβα του Clayton Lockett έσπασε και το θανατηφόρο μείγμα δεν λειτούργησε σωστά. Ακολούθησαν παρατεταμένες συσπάσεις για 20 φρικτά λεπτά, καθώς και προσπάθειες του καταδικασμένου να επικοινωνήσει, μέχρι να καταλήξει τελικά από καρδιακή προσβολή.

Η θανατηφόρος ένεση που χορήγησαν στον 38χρονο αφροαμερικανό θανατοποινήτη δεν είχε ξαναδοκιμαστεί και έγινε βάση ενός νέου πρωτοκόλλου εκτελέσεων.

Η δόση περιλάμβανε τρία συστατικά, ένα ηρεμιστικό, ένα αναισθητικό και την τελική φονική δόση από χλωριούχο κάλιο. Αν και οι δικηγόροι των καταδικασμένων είχαν ζητήσει να ενημερωθούν για το τι περιλάμβανε η θανατηφόρα δόση, οι αρχές δεν τους είχαν δώσει λεπτομέρειες.

Δύο ώρες αργότερα αναμενόταν να ακολουθήσει η εκτέλεση του Charles Warner αλλά μετά το φιάσκο, αναβλήθηκε.

Η προηγούμενη εκτέλεση είχε πραγματοποιηθεί το 1937.

Ο Clayton Lockett καταδικάστηκε σε θάνατο το 2000 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας την οποία απήγαγε, ξυλοκόπησε και κατόπιν την έθαψε ζωντανή. Ο Charles Warner είχε καταδικαστεί το 1997 για το βιασμό και τη δολοφονία μιας κοπέλας.

Δείτε το βίντεο από το CNN

Πηγή: CNN

 

Διαβάστε επίσης

Λιγότερες οι εκτελέσεις στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης

Τέξας: Οι εκτελέσεις θανατοποινιτών θα συνεχιστούν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ