Η Ουκρανία στην ατζέντα των Μέρκελ-Άμπε

Η Ουκρανία στην ατζέντα των Μέρκελ-Άμπε 

Η ουκρανική κρίση αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχουν στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε.

Η επίσκεψη του Αμπε στο Βερολίνο πραγματοποιείται την ώρα που οι ηγέτες της Δύσης αυξάνουν την πίεση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εφαρμόσει τη Συμφωνία της Γενεύης, η οποία είχε ως στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ακόμη τις διαφορές μεταξύ της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας για τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, ο Ιάπωνας ηγέτης θα συναντηθεί με τον γερμανό πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ και θα παραστεί σε γερμανο-ιαπωνικό φόρουμ.

Οι συνομιλίες της Μέρκελ με τον Αμπε θα πραγματοποιηθούν πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο εντάσσεται στο πλαίσιο της δεκαήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει συναντήσεις με τους πολιτικούς ηγέτες της Βρετανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου.

 

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα η Μέρκελ

ΦΩΤΟ-Τα σακάκια της Μέρκελ

ΒΙΝΤΕΟ-Oι πασχαλινές διακοπές της Μέρκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ