Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ προκαλούν “αηδία”

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ προκαλούν “αηδία”

“Αηδιασμένος” από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και εταιρειών που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

“Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου (για τις νέες κυρώσεις με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία) προκαλεί αηδία” φέρεται να δήλωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ. Η ανακοίνωση αυτή “καταδεικνύει την πλήρη έλλειψη κατανόησης των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία”, πρόσθεσε.

“Κάθε λέξη που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (σ.σ. ο Τζέι Κάρνεϊ) μαρτυρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας και οδηγούν τα πράγματα σε μια επιδείνωση της κρίσης”, υποστήριξε.

Ο Ρώσος υφυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα “θα απαντήσει” στις νέες κυρώσεις. “Ασφαλώς, θα απαντήσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι η απάντηση αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την Ουάσινγκτον”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει στη διάθεσή της πολλές επιλογές. Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ