Σύσκεψη για τα κλεμμένα αντικείμενα του Γιανουκόβιτς

Σύσκεψη για τα κλεμμένα αντικείμενα του Γιανουκόβιτς

Μία διεθνής συνάντηση που διοργανώνεται από το Φόρουμ της Ουκρανίας με επικεφαλής την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο, προκειμένου να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για να βρεθούν και να επιστραφούν κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία της Ουκρανίας από τον ανατραπέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Στις συζητήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι, εισαγγελείς και εκπρόσωποι οικονομικών κέντρων και διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών .

«Είναι μια επείγουσα και άμεση δράση για να φέρει την οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ουκρανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η διεθνής κοινότητα έχουν ήδη αποδείξει την ισχυρή υποστήριξη τους προς τους πολίτες της Ουκρανίας», δήλωσε η βρετανίδα υπουργός Τερέζα Μέι. «Και αυτή η συνάντηση θα δώσει μια νέα ευκαιρία να δείξουμε ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία», πρόσθεσε. Σύμφωνα δε με τον αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ οι ΗΠΑ είναι μαζί με τους διεθνείς εταίρους τους « αποφασισμένες να στηρίξουν την ηγεσία και το λαό της Ουκρανίας στον αγώνα τους κατά της διαφθοράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ