Αφγανιστάν: 40 νεκροί και 80 αγνοούμενοι

Αφγανιστάν: 40 νεκροί και 80 αγνοούμενοι

 

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν και 80 άνθρωποι αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος.

“Μέχρι στιγμής έχουμε βρει τις σορούς 26 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 15 παιδιών και πέντε γυναικών, στην πόλη Σεμπεργκάν”, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμπντούλ Ραχμάν Μαχμούντι, βοηθός του κυβερνήτη της επαρχίας Τζοουζάν.

Οι σοροί επτά ακόμη ανθρώπων βρέθηκαν στην περιφέρεια Κουός Τέπα και περίπου δέκα άλλων στις περιφέρειες Νταρζάμπ και Κόζα Ντο Κοχ ύστερα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, είπε ο ίδιος.

“Εννέα χωριά είδα ότι καταστράφηκαν στην περιφέρεια Νταρζάμπ” και πολλά άλλα στις άλλες τρεις περιφέρειες που επλήγησαν, πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε ότι “οι πλημμύρες αυτές είναι οι σφοδρότερες των τελευταίων 30 χρόνων”.

“Η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε δύο ελικόπτερα για την διάσωση των πλημμυροπαθών, αλλά νομίζω ότι δεν επαρκούν για την απομάκρυνση των χιλιάδων κατοίκων των χωριών”, τόνισε ο Μαχμούντι.

Σύμφωνα με τον Μαχμούντι, οι δρόμοι που οδηγούν στις πληγείσες περιοχές είναι αποκλεισμένοι και περίπου 5.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ